Yoga in Trefpunt Oost

Facet Ridderkerk biedt yoga aan in het wijkgebouw Trefpunt Oost aan de Genestetstraat 2. De yogaruimte is opgeknapt en beschikt sinds kort over een nieuwe vloer.  Er wordt elke woensdag van 13.00 – 14.00 uur les gegeven. Iedereen van 60 jaar en ouder kan meedoen.

Yoga leert ons om lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Er zijn veel verschillende vormen, maar deze yoga is over het algemeen gericht op lichaamsbeheersing, ontspanning en concentratie. De yogales bestaat uit rustige lichaams- en ontspanningsoefeningen. Het vermindert ook bepaalde klachten, zeker wanneer men last heeft van spanningen en stress. Ook zorgen de lessen voor soepele spieren en gewrichten. 

Naast de reguliere yogalessen biedt Facet ook aangepaste yoga aan. Deze les is van 10.45 – 12.15 uur. Aangepaste yoga is in het bijzonder geschikt voor mensen met vermoeidheidsklachten en pijn. De lessen bieden ondersteuning bij chronische klachten en ziekten zoals reuma, burn-out, depressie en bijvoorbeeld na de behandeling van kanker. Naast de lichamelijke oefeningen is er aandacht voor het psychische en sociaal-emotionele aspect. Ook is er ruimte om ervaringen te delen, waardoor de cursisten zich minder alleen voelen in hun beperkingen. De oefeningen worden aangepast aan de deelnemers. Iedereen kan dus meedoen. Mike Hartog, de zeer ervaren yogadocent die al enkele jaren werkzaam is voor Facet, verzorgt de lessen.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u gezond en gezellig bewegen? Er zijn nu nog enkele vrije plaatsen dus meld u vandaag nog aan voor een gratis proefles. Neem contact op met Jesper Lagendijk van Facet via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.nl