Agenda

Yoga in trefpunt Oost

Altijd al een keer yoga willen proberen? Al jaren biedt Facet Ridderkerk aangepaste yoga aan. Vanaf woensdag 29 augustus ook in Trefpunt Oost. 

De lessen in de wijk Oost zijn op woensdag van 10.45 tot 12.15 uur. Trefpunt Oost is uitermate geschikt voor yoga. Het gebouw is laagdrempelig, heeft een comfortabele temperatuur en een prettige, rustige zaal wat erg belangrijk is voor deze deelnemers. Daarnaast is er de mogelijkheid om na de les samen na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Facet Ridderkerk hecht hier veel waarde aan want het sociale aspect is enorm belangrijk.

Aangepaste yoga is een milde vorm van yoga, vooral geschikt voor mensen die de gewone yogalessen te zwaar vinden. De aangepaste lessen zijn daarom in het bijzonder geschikt voor mensen met fysieke beperkingen, vermoeidheidsklachten en pijn. De lessen zorgen duidelijk voor vermindering van allerlei klachten. Naast de verbeteringen die lichamelijk optreden, geeft aangepaste yoga ook ongekende resultaten op psychisch en sociaal- emotioneel gebied. Tijdens de les is er ruimte om ervaringen te delen, waardoor cursisten zich minder alleen voelen in hun beperkingen. 

Mike Hartog, de ervaren yogadocent die al enkele jaren werkzaam is voor Facet Ridderkerk, geeft de les. Omdat de les 1,5 uur duurt, is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. De aangepaste oefeningen en een aangepast ritme zijn daarom ideaal voor eerdergenoemde categorie mensen. Er zit geen leeftijdsgrens aan de deelname. Net als bij normale yoga wordt de aandacht gelegd op lichamelijke houdingen en bewegingen, ontspanningsoefeningen en meditatie. Het uiteindelijke doel van deze milde vorm van yoga is de kwaliteit van het leven te verbeteren door de cursisten op een natuurlijke wijze om te laten gaan met hun beperkingen. 

Aangepaste yoga wordt wekelijks aangeboden. De kosten zijn omgerekend per les € 5,10. Elke woensdag, met uitzondering van de schoolvakantie, vindt de les plaats in Trefpunt Oost, Genestetstraat 2. Iedereen is welkom om een gratis proefles te volgen. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl.