Zeven groepsgesprekken over dingen die ertoe doen in het leven

Sociaal werkers ouderen van Facet Ridderkerk organiseren in samenwerking met Centrum voor Levensvragen Drechtsteden een serie van 7 groepsgesprekken over dingen die ertoe doen in het leven. 

Bent u iemand die behoefte heeft aan een goed gesprek over dingen die ertoe doen in uw leven? Dan bent u van harte welkom om mee te doen aan een serie van zeven groepsgesprekken. Samen met gespreksleider Anja Bruijkers gaan we het hebben over diverse thema’s zoals liefde, dood, vrijheid, verbondenheid, vertrouwen en zingeving. Deze gesprekken zijn bedoeld om de geest te slijpen, door geïnteresseerd te luisteren, te (be)vragen, te delen en te ervaren, misschien ook wel om er stil van te worden. Steeds bepalen we samen met welk thema we aan de slag gaan. Het is fijn wanneer iedereen krijgt en brengt wat hem en haar past en we doen het samen. 

De zin van het leven betekent voor iedereen iets anders. Dit komt door uw eigen unieke levensloop. In de bijeenkomsten gaat u op zoek naar verhalen uit uw eigen leven. Het terugblikken helpt u zicht te krijgen op het voorbije leven en vorm te geven aan het heden en aan de toekomst.

De serie bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur. De locatie is het Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk. Er wordt gestart om 10.30 uur (inloop vanaf 10.00 uur). De data zijn op donderdagochtend 22 september, 6 en 20 oktober, 3 en 17 november, 1 en 15 december. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. De cursus start bij voldoende deelname, met een maximum van 10 personen. 

U kunt zich aanmelden door langs te komen bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5 of te bellen met 0180 – 43 23 50. Na aanmelding heeft u een korte intake met één van de sociaal werkers ouderen.