Agenda

Zingen en stoepkrijten tijdens de aubade op Koningsdag

Zoals elk jaar tijdens Koningsdag vindt op het Koningsplein de aubade plaats. Volgens de Nederlandse gewoonte wordt de koning toegezongen. Kinderen kunnen meedoen aan een stoepkrijtwedstrijd, waar prijzen mee te winnen zijn.

Het programma start om 9.30 uur met een welkomstwoord van Gerard Sluimers, voorzitter van Stichting Evenementen Ridderkerk. Ook burgemeester Marco Oosterwijk komt aan het woord. Muziekvereniging Sursum Corda en de Ridderkerkse zanger Guus Bok zorgen voor de muziek. De teksten van de liedjes worden uitgedeeld, zodat iedereen uit volle borst kan meezingen.

Speciaal voor kinderen is er een stoepkrijtwedstrijd. De 5 mooiste tekeningen worden beloond met een leuke prijs. Kinderen die mee willen doen, kunnen zich op Koningsdag aanmelden bij de ingang van het gemeentehuis.

Oranjereceptie

Tijdens de aubade wordt een eerbetoon gebracht aan Ridderkerkers die op vrijdag 26 april een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Na de aubade is er in het gemeentehuis een oranjereceptie voor de inwoners die een lintje hebben gekregen.