Agenda

Zomeractiviteiten voor kinderen in Bibliotheek Ridderkerk centrum

Kinderen hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. Tijdens de vakantie zijn er volop leuke activiteiten in Bibliotheek Ridderkerk centrum. Er zijn filmvertoningen, je kunt aan de slag met programmeren of bouwen met LEGO Minecraft. 

Kinderbios (6 t/m 12 jaar)
Woensdag 24 juli, 31 juli, 7 augustus en 14 augustus van 14.00 tot 15.30 uur. €2,50 per kaartje.
Deze zomer wordt de bibliotheek weer omgetoverd tot een echte bioscoop! Kom kijken naar leuke, spannende of grappige film. De titel houden we nog even geheim. Neem je vriendje of vriendinnetje mee!

Bieblab: LEGO Minecraft (9 t/m 14 jaar)
Donderdag 25 juli van 14.00 tot 15.30 uur. Gratis, vooraf aanmelden.
Vliegende boekenkasten, ondergrondse leesgrotten of betoverde boeken: het kan allemaal gemaakt worden in Minecraft! Hoe zal een Bibliotheek er over 100 of 1000 jaar uitzien? Heb jij hier ideeën over? Kom dan naar de workshop Minecraft en bouw de Bibliotheek van de Toekomst! Je bouwt samen met een mede-Minecrafter in 2 uur tijd een Bibliotheek waarbij je je fantasie op de vrije loop kunt laten. 

CoderDojo (7 t/m 17 jaar)
Zaterdag 10 augustus van 12.30 tot 14.30 uur. Gratis, vooraf aanmelden.
Ga deze zomer zelf aan de slag met programmeren. Denk aan websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s maken, games ontwerpen, robots programmeren en meer. Maar dat niet alleen! Je ontmoet er ook mensen van jouw leeftijd, met wie je nieuwe dingen kunt maken. Hoe leuk is dat?

Meer informatie over deze activiteiten vind je op de website van de bibliotheek via www.debibliotheekaanzet.nl/activiteiten.