Zomeractiviteiten voor Ridderkerkse senioren

In de maanden juli en augustus vindt al jarenlang het senioren Zomerfestijn plaats. Voorgaande jaren organiseerde Facet Ridderkerk vier weken lang verschillende uitjes voor senioren. Helaas kan het Zomerfestijn dit jaar niet doorgaan zoals u gewend bent, maar er worden wel activiteiten georganiseerd zodat u er toch even uit kunt zijn. 

Op dinsdag 14 juli 2020 starten de zomeractiviteiten met een workshop ‘Mandala schilderen’ in WVC Bolnes aan de Noordstraat 255a. U schildert met acrylverf en het resultaat is een kleurrijk kunstwerk.  De workshop start om 14.00 uur en kosten voor deelname bedragen € 10,00 inclusief een kopje koffie of thee. 

Vrijdag 17 juli 2020 wordt er een bezoek gebracht aan het Waalbos. De ontvangst is met een kopje koffie en thee in het nieuwe bezoekerscentrum. Hier krijgt u ook een rondleiding. Daarna wordt er een wandeling van ongeveer 30 minuten gemaakt door het Waalbos. Deze activiteit duurt van 10.00 tot 13.00 uur. De wandeling is over verharde paden dus u kunt deelnemen met een rollator. Na afloop wordt in het bezoekerscentrum gezamenlijk een broodje gegeten. De kosten voor deelname bedragen € 7,50.  

Op donderdag 23 juli 2020 is er een scootmobieltocht. De tocht start om 13.00 uur vanaf het Koningsplein en de route is ongeveer 10 tot 15 kilometer. Onderweg is er een pauze voor een kopje koffie of thee. De kosten voor deelname bedragen € 5,00. 

Dinsdag 4 augustus 2020 is er een georganiseerde wandeling in de wijk Bolnes. Er wordt verzameld om 10.30 uur in het WVC Bolnes aan de Noordstraat 255a . Vooraf is er een kopje koffie met wat lekkers. De wandeling start om 11.00 uur en is ongeveer 5 kilometer. Er zijn geen kosten aan verbonden maar u moet zich wel van tevoren aanmelden.

Verder is er de mogelijkheid om tussen 17 juli en 7 augustus zelfstandig deel te nemen een puzzel fietstocht. Deze fietstocht gaat door Ridderkerk en is ongeveer 15 kilometer lang. De route van de puzzeltocht kan gratis opgehaald worden bij de balie van het kantoor van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Na afloop worden er drie prijzen verloot onder de winnende deelnemers. 

Aanmelden voor de zomeractiviteiten voor senioren kan bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. De betaling vindt per pin plaats. Wees er snel bij want vol is vol! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilse Schoolenberg of Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350.