Agenda

Zomeravondconcert De IJsselmannen

Op vrijdagavond 25 augustus 2023 zal het weer gezellig druk zijn op het Sint Jorisplein als shantykoor De IJsselmannen een SER Zomeravondconcert gaan verzorgen. Gewoontegetrouw gaan hier weer veel mensen op af komen.

Shantykoor De IJsselmannen, met ruim 75 koorleden, is gevestigd in het dorp Ouderkerk aan den IJssel, gelegen aan de Hollandsche IJssel tussen Gouda en Rotterdam. Ouderkerk aan den IJssel is van oudsher een echt schippersdorp. Het koor is in 2002 opgericht en bestond vorig jaar dus al weer 20 jaar. Het dankt zijn naam aan de schippers uit Ouderkerk aan den IJssel die al eeuwen lang de rivieren van Nederland en West-Europa bevaren en met name vroeger “De IJsselmannen“ werden genoemd.

Dat deze “Geuzennaam” in die tijd ook over de grens al bekend was, blijkt uit het feit dat in de vorige eeuw op een muur op de Rijn in Bazel was te lezen: “Schippers wees maar niet bevreesd, de IJsselmannen zijn hier ook geweest.”

Shantykoor De IJsselmannen is een van de grotere koren van ons land en het repertoire bestaat uit ongeveer 170 zeemansliederen, zowel nationaal als internationaal georiënteerd.

De IJsselmannen staan bekend om hun plezier in het zingen, hun gevarieerde repertoire en de interactie tussen koor en publiek. Prijzen werden gewonnen bij nationale festivals. Gastoptredens waren er o.a. in België, Noorwegen, Tsjechië en Duitsland.

Voor meer informatie over het koor : www.de-ijsselmannen.nl

Het concert begint om 19.30 en duurt een uur. Er is een beperkt aantal stoelen beschikbaar dus raden we iedereen aan op tijd naar de pagodetent te komen. Om zeker te zijn van een zitplaats is het misschien raadzaam, indien mogelijk, zelf een klapstoeltje mee te brengen.