Agenda

Zomerconcert op het Vlietplein Ridderkerk

Op zaterdag 8 juni 2024 staat er weer een activiteit op de kalender van het Winkelcentrum Vlietplein. Dan zullen namelijk zowel het Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel als het gezelligheidskoor De Noordzangers uit Ridderkerk optredens verzorgen op het Vlietplein te Ridderkerk-Drievliet. 

In 2002 is het Shantykoor De IJsselmannen opgericht en behoort tot één van de grootste koren in ons land en ze staan bekend om hun plezier in het zingen, het gevarieerde repertoire en de interactie tussen koor en publiek. Optredens worden verzorgd bij bedrijven, zorginstellingen, congressen, feesten, shantyfestivals en op cruise-schepen. 

Tussen 10.30 en 12.30 uur zullen De IJsselmannen zullen diverse songs ten gehore brengen op het Vlietplein. Het repertoire van De IJsselmannen bestaat uit ca. 150 songs in het Nederlands, Engels Duits en Frans. 

Gezelligheidskoor De Ridderkerkse Noordzangers bestaat 25 jaar en de groep is ooit opgericht als Smartlappenkoor en toen waren het alleen dames. In de loop der jaren zijn er veel veranderingen geweest, er kwamen heren bij en in 2008 werd de naam veranderd in De Noordzangers. Tussen 13.30 en 15.30 uur zullen zij diverse songs ten gehore brengen uit hun uitgebreide repertoire. Zoals bekende Nederlandse liederen, bijvoorbeeld het bekende lied van Vader Abraham, ‘Het Kleine Café aan de Haven’ en daarnaast ook nog een medley van bekende Engelse songs.  

Gezelligheidskoor De Noordzangers uit Ridderkerk