Agenda

Zomerconcert ten bate van ‘Sibusiso Tanzania’

Op zaterdag 15 juni 2024 wordt er in de Hervormde Kerk in Ridderkerk-Rijsoord door het koor ‘Rejoice’ een zomerconcert gegeven ten bate van stichting Sibusiso. Behalve ‘Rejoice’ werken ook Corné van der Giessen (panfluit), Thijs van der Linden (viool) en Johan Grinwis (slagwerk) mee. Jan Peter Teeuw zal naast het dirigeren van Rejoice ook orgelspelen.

Op het programma staan veel bekende liederen voor koor- en samenzang. Daarnaast spelen de instrumenten een aantal bekende lichtklassieke en populaire werken.

Het Sibusiso- programma in Tanzania is een uniek programma voor kinderen met een geestelijke en lichamelijke beperking en hun families. Sibusiso is een centrum waar kinderen tijdelijk worden opgenomen en waar tal van activiteiten plaatsvinden. Daarnaast is het programma ‘community based’, wat wil zeggen dat het ook in dorpen, waar de kinderen vandaan komen, actief is. 

Sibusiso streeft ernaar het taboe rond handicaps te doorbreken en de acceptatie van verstandelijk gehandicapte kinderen in Tanzania te vergroten. Sibusiso maakt hierbij geen onderscheid in de religieuze of culturele achtergrond van kinderen.

Het bestuur van de Stichting Sibusiso (zowel in Nederland als in Tanzania) bestaat uit een team van ‘professionele’ vrijwilligers. Dit betekent minimale overheadkosten, zodat alle gelden ten goede komen van het Sibusiso-project. Alle inkomsten, ook van dit concert, worden volledig aangewend voor het Sibusiso-project in Tanzania.

De avond begint om 19:30 uur. De deuren aan de Rijksstraatweg 43 gaan een halfuur voor aanvang open. De toegang is gratis. Wel is er tijdens de avond een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor stichting Sibusivo. Digitaal doneren via een QR-code is ook mogelijk.