Agenda

Zomerexpositie Oudheidkamer: Kunst en Monumentenroute Ridderkerk

Wanneer op 6 juli de zeer succesvolle expositie over de 80’er jaren, ook na verlenging dan echt de deur zal sluiten, is het tijd voor de jaarlijkse zomerexpositie.

Als vanouds zijn de werkgroepen van collectiebeheer en foto-film documentatie al maanden druk in de weer om velen wederom naar de Oudheidkamer te laten komen.

Waren het vorig jaar de tuinders en telers van Rijsoord, die volop in de spotlight stonden en voor een grote toeloop zorgde naar de zaal van de wisselexpositie. Dit jaar wordt het nieuwe thema breder belicht en zullen belangstellenden voor deze tentoonstelling de banen ook buiten de Oudheidkamer gaan betreden.

Titel van de expositie is : “Kunst en Monumentenroute Ridderkerk”

Er kunnen tijdens deze tentoonstelling zo’n 70 herdenkings-, gemeente- en kunstmonumenten worden bezocht. Naast een wandelroute door het centrum, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een fietstour van 25 km.

Binnenshuis zal er ook genoeg te bewonderen zijn, waarvan de impressie “Ridderkerk in vogelvlucht” het aankijken méér dan waard zal zijn.

Vanaf 10 juli is de wisselexpositieruimte gereed voor ontvangst, waarna op zaterdag 13 juli om 14.00 uur de officiële opening zal zijn voor een ieder. Tot 28 september staan de deuren wijd open voor hen, die dit zeker niet mogen missen.