Zomertoer van RadioNL komt terug op Koningsplein

Na het succes van de feestweek in september vorig jaar, wil de Stichting Evenementen Ridderkerk (SER) dit jaar op het Koningsplein opnieuw een feest organiseren in september op het Koningsplein.

Vorig jaar was het een hele feestweek, maar dit jaar nu alleen in het weekend. Het feestweekend wordt zaterdag 14 september afgesloten met de RadioNL Zomertoer. Ook vorig jaar was dat de succesvolle afsluiting van het feest.

John de Bever

De SER wil de kosten van het programma wederom dekken met het vinden van sponsors. Mocht er een tekort ontstaan dan kan een beroep worden gedaan op de gemeente voor een éénmalige bijdrage van € 26.000. Het doel is de samenwerking tussen organisaties, verenigingen, ondernemers en inwoners te vergroten. De kosten worden gedragen door de SER. De gemeente werkt er zo veel mogelijk aan mee om de kosten laag te houden.

De SER organiseert in Ridderkerk naast het feestweekeinde onder andere activiteiten zoals Koningsdag , Zomeravondconcerten, Avondvierdaagse, Jeugdland en de intocht van Sinterklaas.