Internet

RTV-Ridderkerk wil via crossmedia, het verbinden van de verschillende soorten media,  u nog beter van nieuws te voorzien. Onderzoek wijst uit dat het lokale nieuws de belangrijkste reden is om de lokale omroep te bekijken, beluisteren of bezoeken op internet via website of social media. Social media is de aanjager voor de andere beschikbare content en media van de lokale omroep.

De website van RTV-Ridderkerk wordt gebruikt om meer inzicht te krijgen in de achtergronden van het lokale nieuws.

Social media wordt net als de website duidelijk het meest gebruikt door jongeren. Naast de rol als aanjager en verspreider van content is dit dus ook een mediumtype dat een nieuwe doelgroep weet te bereiken. Een belangrijke reden voor ons als lokale omroep om hier optimaal gebruik van te maken en actief in te zetten als (nieuws)medium. Voor Facebook en Twitter geldt: eenmaal gevolgd is er blijvend exposure.

YouTube is een site waar gebruikers kosteloos video’s kunnen publiceren en voorzien van reclame kunnen bekijken.

Het YouTube kanaal van RTV-Ridderkerk biedt een exclusief, actueel kijkje in de wereld van Ridderkerk. Het oog wil ook wat, dus is ook het videoplatform YouTube aanwezig om o.a. verslaggeving van evenementen, oude filmopnamen, de nieuwste Hollandse videoclips te kunnen presenteren.

Naast alle programma’s die op de televisie te zien zijn geweest om later nog eens bekeken te worden, zijn er ook veel video’s die exclusief op dit kanaal te zien zijn. Wil je geen enkele video van RTV-Ridderkerk missen? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal !

X (voorheen Twitter) is een gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes publiceren. Het is een sociaalnetwerksite waarbij mensen op elkaar kunnen reageren en elkaar kunnen volgen.

Facebook is een online, gratis sociaalnetwerksite. Na registratie kunnen gebruikers een persoonlijk profiel aanmaken, vrienden toevoegen, berichten versturen, statussen plaatsen, foto’s posten, video’s delen en notificaties krijgen van vrienden die hun profiel updaten.

Instagram is een website en gratis mobiele app om digitale foto’s en video’s met een speelduur tot 60 seconden uit te wisselen. De foto’s en video’s kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf.

De nieuwe media activiteiten van RTV-Ridderkerk zijn uitgebreid met een gratis App voor smartphones en tablets. Met deze app biedt de Ridderkerkse omroep mogelijkheden tot het volgen van de lokale gebeurtenissen in en om Ridderkerk. Deze app is te verkrijgen in Google Play voor Android telefoons en in de Appstore van Apple voor de iPhone.

Alle social media waar RTV-Ridderkerk op actief is, staan in de rechterkolom op de websitepagina’s.