10 jaar Ridderdichters

Afgelopen zaterdag werd in de bibliotheek in het centrum van Ridderkerk stilgestaan bij het feit dat 10 jaar geleden de poëzie groep Ridderdichters werd opgericht.

Er werd ondermeer teruggekeken naar de vele activiteiten van de Ridderdichters, zoals het gedicht van de week dat iedere week in de Combinatie te lezen en op Radio Ridderkerk te horen is. Ook de poëzieroute en de stoeptegelroute met gedichten zijn door de Ridderdichters mogelijk gemaakt, doordat zij de gedichten die op deze routes te lezen zijn hebben geschreven. 

Verder nemen de Ridderdichters ieder jaar deel aan de jaarlijkse kunstroute door Ridderkerk. Gedurende het 10 jarig bestaan van de Ridderdichters hebben zij 3 gedichtenbundels geschreven. 

Een onderdeel van het zaterdagmiddag programma was een optreden van verhalenverteller Hans van Woerkom, die door Onno van Tongeren met diverse instrumenten muzikaal werd begeleid. Hij vertelde het sprookje van Pjotter en Igor, die lang geleden in Rusland leefden en allebei verliefd waren geworden op de dochter van de molenaar. Ook werd er door de dichters eigen werk voorgedragen. 

Meer informatie over de Ridderdichters is te vinden op hun website: www.deridderdichters.nl

Foto’s: Erik Jonkman