Lokaal

18 vuilniszakken met zwerfvuil gevuld

Landelijke Opschoondag dit jaar op 23 maart, natuurlijk was Leefbaar Ridderkerk traditiegetrouw weer in de weer om een deel van Ridderkerk van zwerfafval te ontdoen. Binnen 5 minuten was de eerste lachgas tank gevonden. Deze wordt door Leefbaar Ridderkerk apart ingeleverd.

Lopend vanaf het Reijerpark richting het Centrum en weer terug, zijn de nodige attributen gevonden. Onder andere een iPhone, gezien de staat van het toestel lag deze allang in de berm, een speelgoed vrachtauto, diverse broeken, telefoon oortjes en zelfs een mand met boodschappen niet in een frisse staat. De in de sloot gevonden deelscooter kon niet met de vuilknijper getild worden, dus deze is aan de betreffende maatschappij gemeld. 

Tussendoor heeft Leefbaar nog mogen genieten van een bakje koffie bij RTV-Ridderkerk, dit werd zeer op prijs gesteld!

Fractievoorzitter Karin Kayadoe: “Een opbrengst, in een ochtendje van 18 vuilniszakken is nog steeds vrij fors. Al viel het wel op dat er beduidend minder blikjes geraapt zijn. Dat is dan wel weer mooi. Met het team zo op een zaterdagochtend aan het ruimen past uitstekend bij ons motto: Schoon, heel en veilig. Komende maand zullen we wederom een ochtend de handen uit de mouwen steken in een andere wijk van Ridderkerk. Hopelijk wordt het ooit nog eens gewoon om je vuil in de daarvoor bestemde prullenbakken te gooien.”