2 Jubilarissen bij nieuwjaarsreceptie Harmonie Slikkerveer

Tijdens de traditionele en drukbezochte nieuwjaarsreceptie van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer zaterdag 5 januari j.l. werden een tweetal jubilarissen in het zonnetje gezet.

Jubilarissen

Nick van Dijke (slagwerker) werd als eerste gefeliciteerd door voorzitter Ton Schouwenburg voor zijn 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. Nick is gestart bij de drumband en heeft zich in 25 jaar opgewerkt naar een talentvol slagwerker welke in 2015 nog zijn D-muziek examen behaalde. Nick is ook al jaren docent slagwerk bij de vereniging.

De tweede jubilaris van de avond was erelid Arie de Kluijver (es-bas) , voor de meesten geen onbekende  aangezien Arie werd gefeliciteerd met zijn 60-jarig lidmaatschap van de vereniging. Werkelijk een fantastische prestatie! Lid sinds 1959 en hij werd al heel snel op jonge leeftijd voorzitter en heeft dat 27 jaar voor de vereniging gedaan en nog is Arie zeker een actief lid. Momenteel is hij onder andere de motor en coördinator van de oud-papier ploeg van de vereniging. Arie is Harmonie-man-op-en-top en zijn staat van dienst is niet kort samen te vatten. De vereniging heeft Arie jaren geleden al erelid gemaakt en heeft zeker zijn sporen verdiend in de geschiedenis van de 127 jarige Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer.

Beide jubilarissen kregen een fraaie oorkonde, Nick een zilveren reversspeld en Arie een antiek-gouden reversspeld van de Zuid-Hollandse bond van muziekverenigingen, een boeket bloemen en een drankje om thuis van te genieten.

Man/vrouw/ploeg van het jaar

Volgens traditie wordt er ieder jaar een man/vrouw/ploeg van het jaar gekozen. Dit jaar is dat Huug de Koning geworden. Huug is ook al jaren lid van de vereniging. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers en bijna alle leden zetten zich in voor het wel en wee van de vereniging, een ieder naar eigen kunnen en tijd natuurlijk. Huug zet zich in op diverse vlakken, zo is Huug o.a. de bibliothecaris van het orkest, en de huismeester van het verenigingsgebouw. Elke dag ruimt hij het oud papier op wat bij de container wordt geplaatst (en dat is niet altijd netjes opgebonden), een taak waarvoor Huug de Koning zich altijd weer voor inzet. De voorzitter bedankte hem voor zijn inzet met een dinerbon en een bos bloemen.

Verder werd die avond teruggekeken naar het afgelopen jaar en vooruit gekeken naar de plannen voor 2019.

Zo vond een extra feestelijke start plaats van het nieuwe jaar 2019 bij Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer.

Bron: Harmonie Slikkerveer