Lokaal

45e Seniorendag bij Voetbalvereniging Rijsoord weer groot succes

Donderdag 20 februari 2020 stond in het teken van de Seniorendag bij voetbalvereniging Rijsoord. Ruim 200 senioren bezochten de alom bekende Seniorendag welke voor de 45e keer georganiseerd werd door de Supporters Vereniging Rijsoord in samenwerking met de Rezoordse kraaien. Een lustrum wat gevierd werd in een bomvolle kantine van de vv Rijsoord.

Het programma begon om ca. half twee met de ontvangst van presentator Alfred Kooiman met Prinses Mariëlle. Zij brengen standaard een opgezette kraai in een kooi naar het podium en geven zo het startsein voor het programma.  

Muziekmaker Andy Dellenoy heeft de gasten dan al vermaakt met meezingers en zorgde er zodoende voor dat de ouderen al in een goede sfeer vertoefde.

Wethouder Marten Japenga en presentator Alfred Kooiman

In deze mooie ambiance kwam allereerst Wethouder Marten Japenga op de bühne. Mooie woorden en complimenten voor de organisatoren die nog steeds zonder subsidie deze dag weten te organiseren. Zanger Perry Zuidam was de eerste artiest op het podium en de sfeer zat er meteen goed in. Zijn carnavaleske muzieknummers en meezingers vielen in de smaak bij het publiek.

Als tweede kwam Tonprater Ronnie Buiks, met zijn licht Brabantse accent. Hij deed de luisteraars schateren van het lachen. De als brandweerman verkleedde entertainer wond er op humoristische wijze geen doekjes. Bekende namen binnen vv Rijsoord werden op de hak genomen en dat leidde tot hilariteit van alle aanwezigen.

Zanger Jeroen Visser, look-a-like van Andre Hazes (Senior), met hetzelfde repertoire bracht de voetjes op de vloer. Er ontstond zelfs even een dansvloertje waar op de muziek van gedanst werd. De muziek met al de bekende nummers van Andre Hazes slaat nog steeds aan en de vertolking daarvan door Jeroen Visser was perfect.

Tussen de optredens door de lotenverkoop voor de tombola. Hiervoor werden door vele bedrijven zo’n 170 prijzen beschikbaar gesteld. Het geeft aan dat de Seniorendag nog niet aan populariteit inboet en ondernemers bereidt zijn een steentje bij te dragen tot het succes van deze ouderendag.

Het duo Andy en Wendy vermaakte het publiek met klassieke rock and roll nummers. De twist bracht weer diverse ouderen-beentje op de vloer. Hierna werd de warme maaltijd geserveerd. Men kon kiezen uit boerenkool of zuurkool met worst of stamppot met spekkies.

Na de maaltijd volgde de man, vrouw van het jaar verkiezing. Dit keer had de Supportersvereniging bedacht dat het ‘Sponsor van het jaar’ moest worden. Het bedrijf Bonny, kwekerij van tomaten en komkommers op de Canarische Eilanden, al 45 jaar sponsor van de Seniorendag, werd uitgeroepen tot sponsor van het jaar. Directeur Bart de Keizer (van verkoopkantoor Continental Fruit Importers te Barendrecht) mocht de Medaille en Oorkonde in ontvangst nemen en hoopt ook in de toekomst zijn steentje te kunnen blijven bijdragen.

Na de trekking van de grote verloting en de tombola volgde het laatste optreden van deze dag. De Havenzangers betraden het podium en brachten de ouderen nog één keer in beweging.

Blije gezichten en een voldaan gevoel bij de ouderen en opluchting bij de organisatie dat alles weer goed was gegaan maakte een einde aan deze dag. Met de bekende bussen, taxi’s of eigen vervoer, en een gevulde tas gevuld met groenten en/of fruit van diverse AGF-bedrijven, keerden rond 20.30 uur eenieder opgewekt weer huiswaarts en kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde Seniorendag.

De kraaien weten ook na 45 jaar deze dag nog steeds tot een onvergetelijk spektakel te verheffen. Vele sponsoren en vrijwilligers leverden hiervoor een bijdrage. De Supportersvereniging Rijsoord dankt dan ook eenieder die een bijdrage mocht leveren!