Aafje start 2e Buurtcirkel in Ridderkerk

‘Doe mee en doe meer samen’, dat was de gedachte achter het opstarten van de eerste Buurtcirkel enige tijd geleden. De Buurtcirkel, een samenwerking van Aafje met +Vijf, een initiatief van Pameijer, bestaat uit 9 tot 12 mensen uit dezelfde wijk die elkaar ondersteunen bij dagelijkse zaken, zoals boodschappen, administratie, maar ook sociale activiteiten. Daarbij is wederkerigheid een belangrijk uitgangspunt.

Nu is er een tweede Buurtcirkel bijgekomen, specifiek voor mannen uit de wijken Drievliet en Het Zand. Een keuze voor mannen deze keer, omdat de interesse voor bepaalde onderwerpen nog wel eens kan verschillen met die van dames. 

Nu is er een tweede Buurtcirkel bijgekomen, specifiek voor mannen uit de wijken Drievliet en Het Zand. Een keuze voor mannen deze keer, omdat de interesse voor bepaalde onderwerpen nog wel eens kan verschillen met die van dames. 

Bekend met de buurt

Stel: u kent niet veel mensen in uw buurt en misschien voelt u zich wel eens eenzaam. Eigenlijk lijkt het u best leuk om af en toe iets te doen met anderen en soms kunt u wellicht wat hulp gebruiken. Dan is de Buurtcirkel voor u ideaal. 

Zelf kunt u ook iets betekenen voor een ander, want iedereen is wel ergens goed in. Met Buurtcirkel bent u er voor elkaar. U doet mee in uw buurt. Zo leert u mensen in de buurt beter kennen. En u leert hoe u dingen zelfstandiger doet. Heeft u een vraag of een probleem? Iemand uit de Buurtcirkel weet vast het antwoord.

Vrijwilliger en coach

Als deelnemer geeft u zelf invulling aan de Buurtcirkel. Een vrijwilliger uit dezelfde wijk staat de Buurtcirkel bij. Hij of zij ondersteunt de deelnemers in de onderlinge samenwerking. En maakt u bekend met de buurt. Zo komt u in contact met de mensen om u heen en bouwt u uw eigen netwerk op. De vrijwilliger kunt u eigenlijk zien als een goede buur die u helpt om dit ook te zijn.

Aan de Buurtcirkel is ook een professionele Buurtcirkelcoach verbonden. Hij of zij ondersteunt het groepsproces en de vrijwilliger. 

Zin om mee te doen?

Buurtcirkel is er voor iedereen met een hulpvraag, groot of klein. Het is vooral belangrijk dat u er zin in heeft om mee te doen. En dat u uw talenten wilt inzetten voor anderen. Enthousiast geworden? Als u denkt dat deelname aan een Buurtcirkel iets voor u is, neem dan gerust contact met coach Netty Aaftink: 06 536 832 72 of vrijwilliger Franny de Wit: 06 466 420 68