Lokaal

Aankloppen bij FoodCompany en Kledingbank Ridderkerk

U kunt vijf dagen per week terecht bij Kledingbank en FoodCompany in de Dr. Colijnstraat. De vrijwilligers van de Kledingbank en FoodCompany beoordelen zorgvuldig of u hulp kunt krijgen. Kom gerust langs met vragen. Ook kunt u kleding, speelgoed of fietsen inleveren.

De Kledingbank is er voor Ridderkerkers met een laag inkomen. Inschrijven kan op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 15.00 uur. U heeft daarvoor een bewijs van uitkering of salaris, een doorverwijzing en een identiteitsbewijs nodig.

Met een bijstandsuitkering (Participatiewet) van de gemeente schrijft u zich direct in. Heeft u salaris of een andere uitkering? Dan is een doorverwijzing nodig van een hulpinstantie, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin., SchuldHulpMaatje. het Wijkteam of Vluchtelingenwerk. Ook scholen mogen doorverwijzen.

Pasje

Is een inschrijving goedgekeurd? Dan krijgt u een pasje voor zowel de Kledingbank als de FoodCompany.

Spullen schenken

De Kledingbank krijgt kleding van inwoners en sommige winkels schenken kledingstukken. De FoodCompany krijgt voedsel van lokale supermarkten en groothandel, leveranciers en bakkers en AGF-bedrijven.

Heeft u spullen over of te veel boodschappen gekocht? Bel dan naar 06-44382705 of lever ze in op de openingsdagen (Dr. Colijnstraat). Ook fietsen kunnen ze goed gebruiken.

Kleding en verse producten

Bij de Kledingbank kunnen Ridderkerkse minima met een strippenkaart een zomer- en een wintergarderobe uitkiezen. Daar horen ook schoenen, jassen, tassen en beddengoed bij. Vaak hebben mensen die in armoede leven te maken met gezondheidsproblemen.

Een gezonde levensstijl is belangrijk om je beter te voelen en mee te kunnen doen in de samenleving. De FoodCompany biedt daarom elke dag zoveel mogelijk verse producten aan.

Meer info
www.foodcompany-ridderkerk.nl en www.stichtingkledingbankridderkerk.nl.