Lokaal

Aannemer KWS gaat IJsselmondse Knoop aanpakken

Aannemer KWS gaat in opdracht van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard de reconstructie van de IJsselmondse Knoop uitvoeren. Directeuren Gert-Jan Metselaar van de GRNR en Pieter Ahsman van KWS hebben deze week de realisatieovereenkomst hiervoor ondertekend. De reconstructie begint dit najaar en duurt anderhalf jaar.

Informatiemarkt op 16 september

Medewerkers van KWS zijn ook aanwezig bij de informatiemarkt mobiliteit en IJsselmondse Knoop die de GRNR samen met Dutch Fresh Port organiseert op 16 september. Tijdens de informatiemarkt kunnen belangstellenden één-op-één in gesprek met professionals van onder andere de GRNR en KWS over de (reconstructie van de) IJsselmondse Knoop, maar ook over de lopende mobiliteitsonderzoeken (sluipverkeer en mogelijke verkeersoplossingen) en leefbaarheid. Meer info hierover en de wijze van aanmelden vindt u op nieuwreijerwaard.eu.

Reconstructie

Bij de reconstructie van de IJsselmondse knoop wordt de Verbindingsweg aangesloten op de kruising met de Dierensteinweg en de IJsselmondse Randweg. De Verenambachtseweg krijgt een nieuwe kruising met de Verbindingsweg. De wegen worden voorzien van meer opstelstroken en tevens worden twee onderdoorgangen gemaakt voor het veilig kruisen van het fietsverkeer.