Actie voor MS-patiënten Benjamin en Claudia

Benjamin en Claudia van der Waal bereiden zich voor op een ingrijpende behandeling in Moskou.

Benjamin (36) en Claudia (30) kregen op jonge leeftijd MS. Door de ziekte wordt hun leven steeds meer beperkt. Het stel probeert zoveel mogelijk te blijven deelnemen aan het sociale leven. “Het wordt echte steeds moeilijker en helaas, is het met MS wachten op nog meer achteruitgang”, leggen ze uit.

Verschillende MS-patiënten in Nederland hebben al baat gehad bij een stamceltransplantatie en chemo in Moskou. “We hebben contact gehad met meerdere lotgenoten die reeds in Moskou zijn behandeld en die zelfs vooruit zijn gegaan”, vertelt Claudia. De dossiers van het paar zijn in Moskou bestudeerd. Op basis daarvan zijn ze toegelaten tot een behandeling, die op 22 februari 2022 moet plaatsvinden. In de woonkamer van het paar hangt een fotocollage met daarop de datum ’22-02-2022’.
De behandeling is erg kostbaar en wordt niet volledig vergoed door de Nederlandse verzekering. Bovendien hebben ze na thuiskomst nog enige tijd hulp nodig, omdat ze elkaar dan nog niet kunnen helpen. Bovendien moeten ze aanvankelijk in isolatie, omdat hun immuunsysteem is uitgeschakeld.

Er is 120.000 euro nodig voor de behandeling van Benjamin en Claudia. Om dat geld bijeen te brengen is door familie en vrienden een stichting opgericht. Deze brengt het geld bijeen met acties en crowdfunding. Zo is er binnenkort een sponsordiner dat inmiddels is uitverkocht. Er is een rommelmarkt gehouden en er worden loten verkocht voor een loterij. Meer informatie op: benenclaunaarmoskou.nl

Benjamin en Claudia vertellen hun verhaal in een korte video. Scan daarvoor de QR-code.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.