Lokaal

Activiteiten voor iedereen bij V.V. Rijsoord

Verenigingen bieden niet alleen lessen en activiteiten aan voor hun eigen leden, maar ook voor anderen. Zoals V.V. Rijsoord, waar jong en oud niet alleen komt om een balletje te trappen.

De voetbalvereniging organiseert ook tal van activiteiten. Zo was er vorige week donderdag Seniorendag. 200 senioren werden met een touringcar naar de voetbalkantine gebracht. Daar konden ze gezellig bijpraten, genieten van muziek van allerlei artiesten en een stamppotmaaltijd eten. Wethouder Fleur Stip was hierbij aanwezig (foto boven, links). Stip: “Het verenigingsleven is er voor iedereen. Vaak komen hele generaties over de vloer, zoals hier in Rijsoord. Dat is mooi om te zien.”

De zaterdag erna was het ook een gezellige drukte in de kantine. Er was een groot feest voor 150 mensen uit de regio die een beperking hebben. De aanwezigen waren feestelijk verkleed. Ze aten allerlei lekkers gesponsord door lokale ondernemers en zongen luidkeels mee met de muziek van de artiesten die optraden. Ook een polonaise kon niet ontbreken.

De zeventiende editie van het Winterfeest werd geopend door burgemeester Marco Oosterwijk: “Ik vind het prachtig om te zien hoe V.V. Rijsoord zoveel mensen bij elkaar brengt op feesten zoals deze. Dat schept een band, generaties lang.” (foto boven, rechts)

Met de onmisbare hulp van vrijwilligers organiseert V.V. Rijsoord allerlei evenementen. Vooral voor de jeugd is er veel te doen. Disco’s, leuke activiteiten met Sinterklaas en Pasen, een jeugdkamp. Voor ouderen is er naast de Seniorendag ook een biljart- en klaverjasclub.

Foto: Gemeente Ridderkerk