Activiteiten Winterfestijn: een terugblik

Het Winterfestijn voor senioren van Facet Ridderkerk zit er weer op. Woensdag 11 december was de laatste dagtocht richting de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Verder stonden Versjes van Lars, mindfulness voor senioren, een dagtocht naar de Kersthow van Intratuin en een Sinterkerstlunch op het programma.

Bij de Orchideeën Hoeve werd de groep verwelkomd door een medewerker, die de gasten naar gereserveerde plaatsen begeleidde. “We kregen koffie/thee met een heerlijk gebakje. Daarna werd er vrij rondgekeken in het mooie indoorpark: de kerstwinkel, de kerstmarkt, de tropische jungle met schitterende bloemen en orchideeën en ook nog een aantal dieren, die daar normaal gesproken kunnen leven. Na de smakelijke warme lunch met een verrukkelijk toetje werd er nog een rondje gelopen via een gezellige lichtjesroute. De stemming was opperbest, het was gezellig in de bus, waarin er nog een extra uur beleefd werd door de files”, zegt ouderenadviseur Frances Kroeze. 

De activiteit Versjes van Lars bij Bibliotheek AanZet was op 15 november goed bezocht. Lars schreef voor iedereen een mooi versje naar aanleiding van een eigen verhaal. Op zijn typemachine kwamen de leukste zinnen op papier. Een aantal dagen later was er Mindfulness voor senioren waar men kon kennis maken met mindfulness. Hier werden diverse technieken en handvatten aangereikt om ook thuis mee aan de slag te kunnen. 

Eind november vertrok en een groep richting Montfoort. Chauffeur Hans nam de toeristische route en kon er onderweg ook veel over vertellen. “Aangekomen in Montfoort, een heel leuk stadje, gingen we naar het restaurant de Heeren van Montfoort en kregen daar heerlijke erwtensoep met brood en katenspek voorgeschoteld. Daarna ijs en pudding, dus met een volle maag naar de Intratuin in Utrecht. Alles was omgetoverd in kerstsfeer, er kon lekker gesnuffeld worden tussen alle kerstspulletjes. Weer terug in de bus was de sfeer prima en iedereen vond dat ze weer een gezellige dag hadden gehad”, zegt Henny de Wilt van Facet. 

Ook de jaarlijkse sinterkerstlunch kon niet achterblijven. Ongeveer tachtig man verzamelden zich bij de Paradijshoeve voor een heerlijk 3-gangenlunch. Tussen de gangen door werd er een verhalenbingo gespeeld onder leiding van Els van Oost van Bibliotheek AanZet. De reacties waren erg positief en iedereen vertrok met een goedgevulde maag weer naar huis. 

De ouderenadviseurs van Facet Ridderkerk willen alle deelnemers bedanken voor de gezelligheid en alvast hele fijne dagen toewensen.