Lokaal

Activiteitenweek bij het Portus Farelcollege

Het Portus Farelcollege in Ridderkerk organiseert een aantal keer per jaar speciale activiteitenweken voor de leerlingen van de onderbouw mavo, havo en vwo. Vaak staan die in het teken van burgerschapsvorming. Dit keer zijn de brugklassen aan de slag gegaan met het thema Veiligheid en de tweede klassen werkten aan hun eigen bedrijf.

Veiligheid

De leerlingen van de eerste klassen hebben zich verdiepd in het thema veiligheid. Veiligheid in de breedste zin van het woord. Onderwerpen die voorbij kwamen, waren o.a.: je persoonlijke wensen en grenzen, pesten, verslaving aan alcohol, drugs en gamen, maar ook veiligheid in het verkeer. Leerlingen kwamen uit hun comfortzone tijdens een workshop Caribbean Drums en Soap acteren.

Ondernemen

De leerlingen van de tweede klassen werkten afgelopen week in kleine groepjes aan een eigen onderneming en ze werden uitgedaagd om een website of animatie te bouwen. Daarnaast kregen de leerlingen een masterclass van ondernemers die hen vertelden hoe zij zijn begonnen met ondernemen. Leerlingen hadden alle gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen. Samenwerken in zo’n week is heel belangrijk, daarom werd er voor de leerlingen ook een Capoeira workshop (Braziliaanse vechtkunst/ vrijheidsstrijd) georganiseerd waar samenwerken en anticiperen centraal staan.

Het Portus Farelcollege besteedt veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Regelmatig worden er leuke en leerzame activiteiten georganiseerd, dit keer in nauwe samenwerking met Stichting Jongondernemen.nl, Stichting Blootnodig, Skool workshop, Live Your story en Team Alert.