Afscheid raadsleden Ridderkerk

In de eerste raadsvergadering na de gemeenteraadsverkiezingen, heeft de raad op maandag 28 maart 2022 afscheid genomen van de raadsleden die de komende periode niet meer terug komen. 

Eerst werd er een moment stilte in acht genomen voor de afgelopen woensdag overleden Huib van Tuijl, die ook 10 jaar in de gemeenteraad heeft gezeten. 

Vervolgens waren er de felicitaties voor raadslid Victor Mijnders (CDA) en zijn vrouw die deze week de trotse ouders zijn geworden van een dochter en een zoon. 

Nadat Peter Kranendonk, als voorzitter van de Commissie, verslag had uitgebracht over het onderzoek van de geloofsbrieven, was het woord aan burgemeester Attema die voor ieder vertrekkend raadslid nog een mooi woordje had. 

Ad Los (EvR), Michel Borst (VVD), Dick Breeman (CDA), Michel Ouwens (Leefbaar Ridderkerk), Jilles Soffree (PvdA) en Pascal Slaa (Partij18PLUS) werden daarna in de bloemetjes gezet en kregen een gedenkbordje uitgereikt. 

Farahnaz Fräser

Speciale woorden waren er voor Farahnaz Fräser (D66) en Peter Kranendonk (SGP), die allebei uit naam van de koning een onderscheiding kregen uitgereikt omdat zij 12 jaar raadslid zijn geweest. Peter sprak in zijn afscheidsrede, met een knipoog, uit dat hij het jammer vond dat de gemeente Ridderkerk nooit verder was gekomen dan een buste van onze koning en dat een mooie foto eigenlijk niet kon ontbreken. Deze schonk hij dan ook aan burgemeester Attema, in de hoop dat er in de zaal een mooi plekje voor gevonden zal worden.

Peter Kranendonk

Wim van der Linden (EvR) en Arjan Nugteren (Leefbaar Ridderkerk) konden door omstandigheden niet aanwezig zijn maar zullen de bloemen thuis bezorgd krijgen. 

Foto’s: Eric Harreman