Lokaal

Afsluiting Diabetes Challenge in Amsterdam

Zaterdag 29 september was de landelijke afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Deze laatste wandeling vond plaats in Amsterdam. De start en finish was in het Olympisch Stadion. Om 09.00 uur werd er verzameld op het Koningsplein. Met ongeveer 50 deelnemers en begeleiders van de verschillende Ridderkerkse huisartspraktijken ging de bus richting de hoofdstad. 

Het stadion was ingericht als een groot festival. Er was vermaak voor jong en oud. Met verschillende stands, entertainment , sport- en spelactiviteiten, gezond eten en drinken en een informatiemarkt over diabetes, sport en bewegen. Ook op de wandelroutes was alles perfect geregeld. Er waren diverse verzorgingsposten met EHBO, rustplaatsen, catering en toiletten. 

Na de gezellige warming-up en de opening van oprichter Bas van de Goor, vertrokken om 11.00 uur de eerste groepen. “De sfeer zat er gelijk goed in. Er kon gekozen worden uit 4 verschillende afstanden, namelijk 5, 10, 15 en zelfs 20 kilometer. De routes gingen van het Olympisch Stadion naar de Amsterdamse Bossen. De finish was met een feestelijke ereronde over de atletiekbaan in het stadion. Iedereen liep in een Bas van de Goor Foundation T-shirt en dat zorgde voor eensgezindheid. Alle deelnemers uit Ridderkerk kregen een heerlijk lunchpakket. De lunch bestond uit een flesje water, broodje kaas, krentenbol en een mandarijn en werd gesponsord door Van Gelder groente & fruit, Bakkerij van der Waal en supermarkt COOP op het Vlietplein. Via deze weg willen wij de sponsoren bedanken”, zegt Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk. 

“Alle deelnemers uit Ridderkerk hebben het gehaald en kregen een mooie medaille. Ook de weergoden waren ons goed gezind. Het was heerlijk wandelweer en dat zorgde voor een geweldige sfeer. Moe maar voldaan kwam iedereen rond 17.00 uur weer aan in Ridderkerk met het voornemen om volgend jaar weer mee te doen.” 

Er kan gesproken worden over een succesvolle NDC editie 2018 in Ridderkerk. De samenwerking tussen alle huisartsenpraktijken en Facet Ridderkerk heeft goed uitgepakt en is voor herhaling vatbaar. Maandag 8 oktober is er van 19.00 tot 20.30 uur een evaluatiebijeenkomst bij Burgerzaken voor alle deelnemers en geïnteresseerden. U bent hiervoor van harte uitgenodigd. Voor vragen kan iedereen contact opnemen met Facet Ridderkerk,  Jesper Lagendijk via 0180 – 432 350.