Lokaal

Aftrap van Walking Football

Op maandag 1 oktober, op de internationale ouderendag, organiseerde Facet Ridderkerk samen met vrijwilligers van V.V. Rijsoord Walking Football  op het Cruyff Court in Slikkerveer. Een groep van 10 enthousiastelingen zat om 10.00 uur klaar voor een bakje koffie. Vervolgens liepen de ouderen naar het Cruyff Court om daar op te warmen en te beginnen aan een potje voetbal. Even fanatiek als vroeger, maar wennend aan de spelregels van Walking Football, was het een gezellige aangelegenheid. 

De initiatiefnemers, een groep enthousiaste voetballiefhebbers, hoorden van Walking Football en vonden dit leuk voor inwoners van Ridderkerk: een leuke en gezonde activiteit waarbij plezier, gezelligheid en ontmoeting belangrijker zijn dan presteren. Samen met V.V. Rijsoord en Facet Ridderkerk zijn hun ideeën omgezet in acties, waar de promotieactiviteit van 1 oktober een onderdeel van was.   

Naast de activiteit op 1 oktober is er op 5 oktober van 10.00 tot 12.30 uur een presentatie in de kantine van V.V. Rijsoord. Tijdens deze presentatie wordt uitleg gegeven over Walking Football en hoe dit vormgegeven gaat worden. Hier krijgt u informatie over Walking Football, de contributie en er wordt met elkaar bepaald welke dag de trainingen plaatsvinden. Ook is er de gelegenheid om al uw andere onbeantwoorde vragen te stellen. Er wordt voor koffie en thee gezorgd en als afsluiting van de presentatie wordt er met de aanwezigen een lunch genuttigd. Bent u geïnteresseerd in een leuke en sociale activiteit voor 65-plussers? Kom dan langs op 5 oktober.