Lokaal

Afval scheiden nu nog makkelijker

Om afval scheiden makkelijker te maken, is het afvalaanbiedstation in Hendrik-Ido- Ambacht vanaf nu ook ’s avonds open. Daarnaast kunnen bewoners van laagbouw gebruikmaken van de ondergrondse containers voor oud papier en karton.

Onbemand

Al jaren nemen de bezoekersaantallen op het afvalaanbiedstation aan de Crezéepolderweg 9 in Hendrik-Ido-Ambacht toe. Dat is goed nieuws, maar door de drukte worden de wachtrijen steeds langer. Het afvalaanbiedstation is daarom vanaf nu van maandag tot en met vrijdag ook van 19.00 tot 21.00 uur open. Er is dan geen personeel aanwezig.

Tijdens de onbemande uren in de avond kan men alleen snoeiafval, puin en grond inleveren. Dat zijn zogenaamde ‘trage’ afvalstromen. Het kost namelijk vaak veel tijd om die uit een auto of aanhangwagen te laden. Overdag is het afvalaanbiedstation ook open, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.15 uur. Er kan dan alle afvalstromen ingeleverd worden.

In de avonduren kunt u met uw afvalpas de slagboom bij de ingang van het afvalaanbiedstation openen. Vervolgens kunt u met uw auto het terrein oprijden. Voor de veiligheid van bezoekers is er camerabewaking aanwezig.

Oud papier en karton

Na bijvoorbeeld een verjaardag zit de minicontainer voor oud papier en karton al snel vol. Het is zonde als oud papier en karton bij het restafval verdwijnt omdat de minicontainer vol zit. Bewoners van laagbouw mogen daarom vanaf nu hun extra oud papier en karton ook in de ondergrondse papiercontainer gooien. Deze is te openen met de afvalpas.

Maak grote kartonnen dozen zo plat en klein mogelijk. Dan past er meer in de minicontainer en de ondergrondse container. Zit de ondergrondse container vol? Breng het oud papier en karton naar een andere ondergrondse container bij u in de buurt. Check de app BAR Afvalbeheer om te zien waar de dichtstbijzijnde containers in uw buurt staan.

Het openstellen van de ondergrondse papiercontainers voor alle huishoudens is een extra service en geen vervanging van de minicontainer voor oud papier en karton.

Kijk op de website van BAR Afvalbeheer voor meer informatie over het afvalaanbiedstation of een ondergrondse papiercontainer bij u in de buurt. Of download de app van BAR Afvalbeheer.