Lokaal

Afvalcontainers zonder pas te openen

Het pasjessysteem voor de ondergrondse afvalcontainers werkt nog niet goed.

Zolang het probleem niet is opgelost, zijn er de volgende tips:

• Probeer eerst of de klep zonder pasje open gaat. Bij veel containers is dat het geval.

• In een aantal gevallen hebt u toch uw nieuwe afvalpas nodig. U krijgt dan wel een foutmelding op het schermpje, maar vervolgens kunt u de klep gewoon openen.

De leverancier is druk bezig met het oplossen van de problemen. Alle containers moeten goed werken. Nadat dit is getest, wordt het systeem wijk voor wijk ingevoerd. Daarover ontvangt u nog een brief.

Niet te openen? Meld het!

Weet u een ondergrondse container of GFT-cocon die ondanks de tips niet te openen is, ook niet als u uw afvalpas gebruikt? Meld dit via de meldknop op de website van de gemeente of van BAR Afvalbeheer.

PMD en restafval samen Sinds 1 januari halen we PMD (plastic, metalen en drinkpakken) samen met restafval op. PMD en restafval gaat nu dus samen in de minicontainer met het oranje deksel, of in de ondergrondse container voor PMD + restafval.

De bekende PMD-zakken aan straatlantaarns verdwijnen dus uit het straatbeeld. Door nascheiding bij de afvalverwerker wordt het PMD er uitgehaald en ter plekke verwerkt tot een herbruikbare grondstof. De ringen aan de straatlantaarns worden binnenkort of zijn al verwijderd.

Afvalkalender

Om de afvalkalender te downloaden en eventueel te printen gaat u naar www.bar-afvalbeheer.nl. Op de homepagina klikt u op ‘Ridderkerk’ (ga verder). U kunt de afvalkalender op twee plekken vinden. U kunt bovenaan klikken op ‘Afval & Kalender’ en scrollt dan verder naar beneden, totdat u bij ‘afvalkalender’ (in het vierkantje) komt.

Of u klikt op ´afvalkalender´ in het vierkantje dat u bovenaan de pagina ziet staan.

U kunt ook de BARAfval-app downloaden op smartphone of tablet. Ga hiervoor naar de Playstore (Android) of de App Store (iPhone).