Afvalmedewerkers in het zonnetje

Van maandag 1 tot en met zondag 7 maart 2021 is het landelijk de Week van de AfvalHelden. Dé week waarin afvalmede- werkers in het zonnetje worden gezet. Want mannen en vrouwen die elke dag keihard werken om de gemeente schoon te houden, zijn helden.

De coronacrisis maakt extra duidelijk hoe belangrijk de afvalmedewerkers zijn. Er is dit jaar meer huishoudelijk afval dan normaal. Hoe zou Nederland eruit zien zonder de AfvalHelden die elke dag met ons afval bezig zijn? Iedereen die werkt met afval is een AfvalHeld. De belader die zorgt dat de minicontainers worden geleegd, de medewerker die u de weg wijst bij het afvalaanbiedstation en nog vele anderen.

Winterweer

De weersomstandigheden maakte het werk de afgelopen tijd extra uitdagend. Wethouder Marten Japenga: “Ik wil alle mannen en vrouwen van BAR Afvalbeheer bedanken voor de enorme inzet onder moeilijke omstandigheden. Ik ben buitengewoon trots op deze mensen. Namens BAR Afvalbeheer bedank ik onze inwoners voor hun medewerking én voor de lieve kopjes koffie die de medewerkers aangeboden kregen.”

Kleurplatenactie

De gemeente vraagt alle (jonge) inwoners om mee te doen met de kleurplatenactie. Op bar-afvalbeheer.nl/barafvalhelden staan leuke kleurplaten.

Download en print een kleurplaat, kleur die in, maak er een foto van en deel die op Facebook met #bar-afvalhelden. Of tag BAR Afvalbeheer op Instagram (@nv_bar_ afvalbeheer).

De gemeente laat de foto’s aan de AfvalHelden zien. Zo zorgen we samen voor een kleurrijke verrassing. Woont u in een straat waar de vuilniswagen langskomt? Hang de kleurplaat ook achter het raam. Zo zien de AfvalHelden ook op hun route dat ze gewaardeerd worden.