Akkoord over coronamaatregelen in de bouw

Brancheorganisaties en vakbonden hebben met het kabinet een akkoord bereikt over veiligheidsmaatregelen op bouwplaatsen. Uitgangspunt is dat bedrijven tijdens de coronacrisis door kunnen gaan met het bouwen van huizen of werk aan wegen, omdat de maatschappelijke en economische belangen te groot zijn om het werk stil te leggen.

Dit betekent dat het bouwproject in de Ridderkerkse wijk ’t Zand gewoon door kan blijven gaan. De heiwerkzaamheden zijn inmiddels gereed en nu zijn de bouwvakkers hard bezig met het bouwen van de nieuwe woningen.

Op iedere bouwplaats moet een toezichthouder worden aangewezen die in de gaten houdt of medewerkers genoeg afstand houden en er bijvoorbeeld voldoende wordt schoongemaakt.

Andere voorschriften: ga zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, werk in kleine vaste teams op vaste locaties en houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook bij overleg en eten in een bouwkeet is dat nodig, dus ‘schaften’ moet in kleine teams. Op de bouwplaats of in de bouwkeet moeten duidelijke instructies komen te hangen.