Lokaal

Albert Cuypstraat op visite bij ‘de Overburen’

De voorjaarsbijeenkomst van de bewoners van de Albert Cuypstraat vond dit keer plaats bij “de Overburen” aan de Frans Halsstraat. Het was een gezellig samenzijn waarbij ook enkele van bewoners aanwezig waren.

Enkele keren per jaar komen de bewoners van de Albert Cuypstraat bij elkaar tijdens een gezellig samenzijn. Dit keer was de huiskamer van “de Overburen” aan de Frans Halsstraat de plaats om in de middag met elkaar koffie/thee te drinken.  Aan de Frans Halsstraat is een begeleid wonen project en dagbesteding, onder de noemer van “de Overburen” gevestigd. De medewerkers van de dagbesteding hadden, naast de boodschappen, gezorgd voor de taart en de hapjes voor de voorjaarsbijeenkomst.

Naast deze activiteit is de Albert Cuypstraat ook een “lief en leedstraat“ geworden. In een lief en leed straat staan nabuurschap en gezamenlijke activiteiten centraal en dragen bij aan het sociale karakter van de straat. Er wordt extra aandacht besteed aan de buur als dat nodig is. Ook is er is een straat app, en dragen de buren bij aan het bestrijden van eenzaamheid met een kaartje en praatje. Zo ontstaat er een warme en zorgzame straat. Een lief en leedstraat wordt ondersteund door Facet. 

Deze bijeenkomst is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Wijk-Idee Team Centrum.

Ook u kunt bij de Overburen terecht

Al ruim 50 jaar verleent de stichting De Overburen zorg en ondersteuning op grond van christelijke waarden in de regio’s Ridderkerk en Barendrecht. Het doel van de stichting is mensen met een achterstand te helpen aan te haken in de maatschappij. Maar het aanbod binnen de dagbesteding is groter. Zo is er een inzamelpunt sociaal store, bakken, lunch en catering op bestelling of op locatie, boodschappenmaatje i.s.m. Facet, er is een groengroep en zelfs kan er wassen en strijken worden aangeboden. Wil je meer weten over de stichting, loop eens langs of kijk op de website www.de-overburen.nl.