Lokaal

Alle Ridderkerkse cultuur op één website

In één oogopslag zien hoeveel er op het gebied van cultuur in de vrije tijd te doen is in Ridderkerk, dat is het doel van de culturele kaart. Servicebureau Onderwijs & Cultuur is in samenwerking met de Ridderkerkse culturele partners van de gemeente volop bezig de website te realiseren. De lancering is in september.

De website is een speerpunt van het college. De gemeente wil met het cultuurbeleid zoveel mogelijk Ridderkerkers bij het culturele leven in de gemeente betrekken. Wethouder Marten Japenga: ,,Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van onze inwoners, de ontwikkeling van jongeren, economische innovatie en het woon- en werkklimaat. We willen daarom een passend en inclusief aanbod en programmering, ook voor mensen die niet vanzelfsprekend met cultuur in aanraking komen. De culturele kaart gaat daarbij helpen, of u nou een cultuur aanbiedt, een nieuwe hobby zoekt of graag samen iets moois wil maken of leren. Cultuur verbindt altijd, ook in deze bijzondere tijden.’’

Culturele kracht

De kaart geeft culturele aanbieders, zoals cultureel ondernemers, zzp’ers, (muziek)verenigingen of stichtingen, de kans hun aanbod onder de aandacht te brengen. Hoe meer aanbieders meedoen, hoe completer het overzicht wordt. Inwoners weten daardoor wat er te doen is binnen de gemeente en zullen meer gaan aanhaken bij de activiteiten. Zo willen we de culturele kracht die zo kenmerkend is voor Ridderkerk blijven versterken. U kunt de activiteiten filteren op leeftijd, soort activiteit en wijk.

’Mooi vertrekpunt’

Cultureel ondernemer Mark Isarin, die fotografiecursussen geeft aan kinderen en volwassenen op ieder niveau, is een van de ondernemers die op de site staat. Hij is enthousiast over de site en de mogelijkheden die het hem en andere culturele ondernemers biedt: ,,Voor iedere culturele ondernemer is dit een mooi vertrekpunt voor als je in deze regio iets moois wilt gaan doen. Ik hoop dat heel Ridderkerk de website weet te vinden.”

Wat vindt u van de website?

De website www.cultuurinridderkerk.nl wordt na de zomervakantie officieel gelanceerd. De website is nu nog in ontwikkeling. De culturele kaart wordt na lancering doorlopend bijgewerkt, zodat er steeds een actueel aanbod te zien is. Meningen of verbetersuggesties kunnen gegeven worden via de knop onderaan de website.

Doet u als culturele organisatie of culturele ondernemers ook mee? U kunt voor meer informatie contact opnemen met cultuurregisseur Jacky van Dijk via j.v.dijk@bar-organisatie.nl.

Theaters, bioscopen, filmhuizen, muziekscholen en musea mogen vanaf 1 juni weer beperkt open. Er gelden wel regels:

• Binnen mogen 30 mensen zijn.
• U moet reserveren.
• Een medewerker vraagt u of u verkouden bent of koorts heeft. Heeft u deze klachten, dan moet u thuisblijven.
• U moet 1,5 meter afstand houden.
• Voor meer informatie neemt u contact op met de betrokken organisaties.