Lokaal

Alleen verpakkingsglas in de glasbak

Alle soorten verpakkingsglas mogen in de glasbak. Dan kan het eindeloos opnieuw gebruikt worden. In de glasfabriek worden etiketten en doppen verwijderd. Daarna wordt het glas gesmolten en worden er nieuwe verpakkingen van gemaakt.

Verpakkingsglas is er in verschillende kleuren, groottes en vormen. Bijvoorbeeld potjes waar appelmoes of pastasaus in zat of een glazen olijfolie- of wijnfles. Ook glazen flesjes van parfum en potjes van gezichtscrème zijn verpakkingsglas. U kunt dit brengen naar de glasbakken in de wijk of milieustraat Noordpolder.

Zorg ervoor dat de verpakking zoveel mogelijk leeg is. Ze hoeven niet eerst schoongespoeld te worden, een klein restje is geen probleem. Metalen doppen en deksels mogen mee in de glasbak. Dat maakt gescheiden inleveren nog makkelijker.

Niet in de glasbak

Alleen verpakkingsglas hoort in de glasbak, andere soorten niet. De smeltingstemperatuur van an- dere soorten glas is vaak anders. Die soorten verstoren dan het recycleproces. Vuurvast glas, zoals theeglazen of ovenschalen, hoort bij het restafval. Spiegelglas mag ook niet in de glasbak. Dit kunt u inleveren bij de milieustraat. Twijfelt u? In de BAR afval-app vindt u welk afval waar hoort.