Lokaal

Als meisje was ik altijd al bezig met limonade schenken bij de voetbal

Op de Seniorendag bij vv Rijsoord, 16 februari werden Franny en Zweitze de Wit door de Supportersvereniging van vv Rijsoord in het zonnetje gezet en werden ‘echtpaar van het jaar’.

Het vrijwilligerswerk is Franny met de paplepel ingegoten want haar moeder was actief voor de kerk en haar vader deed allerlei vrijwilligerswerk bij RVVH. Franny en haar man Zweitze zijn beide heel actief als vrijwilligers bij onder meer het Wijkideeteam, de Reyerheem en de Winkeliersvereniging van het Vlietplein.

Voor Franny was het een verrassing dat zij in het zonnetje werden gezet door de Supportersvereniging van vv Rijsoord tijdens de Seniorendag.

,,Ik ben erin geluisd om er naartoe te gaan met bewoners van de Reyerheem. Er werd mij medegedeeld of ik donderdagmiddag met bewoners meewilde naar de Seniorenmiddag. Ik heb er nog op gemopperd, want ja, je bent wel een hele middag onder de pannen en je werk in de Reyerheem blijft wel liggen.’’

,,Ik heb totdat ik eruit gehaald werd niks in de gaten. En mijn man ook niet want die zat in het complot en dacht dat ik ‘vrouw van het jaar’ zou worden. En toen werd hij erbij geroepen en toen bleek dat er nog meer mensen bezig waren geweest en toen werden we als ‘echtpaar van het jaar’ gehuldigd’’, aldus Franny de Wit.

Tijdens de uitzending van Seniorentijd van 21 februari liet Franny vol trots haar medaille zien. Heeft u de uitzending niet gehoord, dan kunt u deze natuurlijk terugluisteren via Uitzending Gemist.

Foto: Roelie ’t Jong