Lokaal

Alternatief poppodium rockt door: de Gooth heeft nieuw bestuur

Na een bestuursperiode van 5 jaar hebben de oud-bestuursleden het stokje overgedragen aan een nieuwe groep jong volwassenen: Dashel van Zwol (22), Ingmar Brand (21), Mariska Deelen (19), Mikey Collins (20), Thomas Wiekeraadt (22). Marc Harreman (27), zat al in het oude bestuur en heeft nu de rol van voorzitter op zich genomen.

“Het nieuwe bestuur heeft een drukke bestuursperiode voor de boeg” zegt voorzitter Marc Harreman, “naast een bomvol programma met optredens en thema-avonden staat ook het 50-jarig jubileum en de verhuizing op de agenda.” 

Wat de Gooth bijzonder maakt is combinatie van sociëteit en podium. De Gooth trekt door de thema-avonden en bands een zeer divers publiek. Ze bieden een plek voor jong en oud(er) om zich te vermaken, om elkaar te ontmoeten en om zich te ontwikkelen. Ze zijn ieder weekend geopend op vrijdag en zaterdag van 21:00 uur tot 02:00 uur op de PC Hooftstraat 4B in Ridderkerk.

De Gooth is een vrijwilligersorganisatie waar jongeren centraal staan, zonder winstoogmerk, georganiseerd als een vereniging. Van bestuurslid tot medewerker, iedereen draagt vrijwillig en zonder vergoeding bij aan het bestaan van de Gooth.

Over De Gooth

De Gooth is opgericht in september 1974, in 2024 bestaan ze dus al 50 jaar. De Gooth in Ridderkerk is dé plek voor liefhebbers van metal, rock, punk en meer. Met live muziek, feestavonden en een gezellige sociëteit, biedt De Gooth een veilige thuishaven waar je jezelf kunt zijn en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Kom langs en ontdek de nieuwste bands of geniet van een drankje met oude of nieuwe vrienden.