Andere ophaaldag minicontainers door Pasen

Op maandag 5 april 2021 is het tweede paasdag en worden er geen minicontainers geleegd. In plaats daarvan wordt het afval opgehaald op zaterdag 3 april. Op de afvalkalender is te zien wanneer de minicontainer geleegd wordt.

De afvalkalender vindt u op www.bar-afvalbeheer.nl/afvalkalender en in de BAR afval-app. Heeft u geen computer of smartphone, neem dan contact op via (0180) 451 234. Op maandag 5 april is het afvalaanbiedstation van HVC in Hendrik-Ido-Ambacht gesloten.

Het scheiden van GFT is enorm waardevol. Van GFT wordt compost en biogas gemaakt. Dit biogas wordt bijvoorbeeld gebruikt om op te koken. Er mag geen plastic bij het GFT. Ook geen bioplastic, ook al is dit gemaakt van maïs of suikerriet. Alle soorten plastic horen bij het PMD+restafval, omdat plastic het proces van composteren verstoort.

Er is één uitzondering: speciale GFT-zakken met kiemplantlogo om GFT in te verzamelen. Deze mogen, gevuld met GFT, wel in de GFT-cocon of minicontainer voor GFT. Wilt u meer weten? Op bovengenoemde website vindt u meer informatie, net als in de app.