Lokaal

Anti-islam spandoeken bij Zwembad De Fakkel

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er diverse spandoeken opgehangen met anti-islam uitingen bij zwembad De Fakkel. Deze zijn naar alle waarschijnlijkheid opgehangen door actiegroep Voorpost.

De actiegroep vindt dat de gemeente de misstanden bij het zwembad aan de Sportlaan verzwijgt. Op de spandoeken zijn teksten te lezen als ‘Door Islam-vertier geen zwemplezier’ en ‘Zwemterreur = Islamterreur, gemeente verzwijgt’.

De laatste tijd kwam het zwembad vooral negatief in het landelijk nieuws omdat grote groepen jongeren zich op een zaterdagmiddag in juni hadden misdragen. Zij gingen met elkaar op de vuist, klommen over de hekken heen en intimideerden de kleine bezoekers. Er is toen besloten om met de hulp van de politie het zwembad te ontruimen. De actiegroep vindt dat Islamitische jongeren zich asociaal, agressief en intimiderend gedroegen tegenover zwembadbezoekers.

Voorpost is een actiegroep werkzaam in Vlaanderen en Nederland, die een hereniging van Vlaanderen met Nederland in een Groot-Nederlands ideaal nastreeft. Voorpost beschouwt zichzelf als volksnationalistisch. De organisatie voert actie tegen de multiculturele samenleving.

De politie meldt dat de spandoeken inmiddels verwijdert zijn en neemt deze actie mee in het onderzoek naar de incidenten in het zwembad.

Update 12.30 uur:  Volgens burgemeester Anny Attema is het niet zo dat de overlast in zwembad De Fakkel per se is veroorzaakt door islamitische jongeren. “De raddraaiers die voor de overlast zorgden, hadden alle kleuren van de regenboog. Wij weten verder niets over de achtergrond van deze mensen. Maar deze spandoeken brengen een oplossing in ieder geval niet dichterbij.”, aldus de burgemeester bij RTV Rijnmond.