AOW’ers blijven gratis reizen

Ook de komende collegeperiode kunnen AOW’ers gratis reizen met openbaar vervoer.

De Ridderkerkers hebben recht op gratis reizen zodra de AOW-leeftijd is bereikt en in de gemeente wonen. De AOW-leeftijd is nu 66 jaar plus 8 maanden.

Op doordeweekse dagen kunt u vanaf 9.00 uur gratis reizen met RET in de regio Rotterdam, met bus, tram en metro. In het weekend en op feestdagen kan dit de hele dag. U reist gratis op vrijwel alle RET-lijnen, behalve: R-netlijnen 489 en 491 (niet van RET), Metrolijn E tussen Berkel Westpolder en Den Haag Centraal, BOB-bus (nachtbus), Fast Ferry (Hoek van Holland) en de Waterbus.

Brief

Een keer per kwartaal stuurt de gemeente een brief naar nieuwe AOW-gerechtigden en nieuwe inwoners. In de brief staat vanaf wanneer en hoe u in aanmerking komt voor het gratis reizen. 

U kunt het aanvraagformulier invullen dat bij de brief zit. Vermeld uw OV-chipkaartnummer en telefoonnummer. Stuur dit in de antwoordenvelop naar RET. Na ongeveer twee weken ontvangt u een brief waarin staat dat u het speciale abonnement op uw persoonlijke OV-chipkaart kunt zetten en hoe dit werkt.

U kunt ook langsgaan bij RET. U neemt dan het ingevulde formulier en uw persoonlijke OV-chipkaart mee naar een RET-Servicepunt. De medewerker helpt u het speciale abonnement op uw OV-chipkaart te zetten.

Wilt u weten waar u een OV-chipkaart kunt aanvragen, hoe u die kunt verlengen of heeft u een andere vraag? Kijk dan op www.ret.nl of neem contact op via (0900) 500 60 10.