Appartementen Rijsoord feestelijk opgeleverd

Op feestelijke wijze is de oplevering van 31 bijzonder duurzame appartementen in Rijsoord gevierd. Dat gebeurde door het ontstrikken van een boom in de binnentuin van het complex.  Wethouder Marco Oosterwijk en directeur-bestuurder van Woonvisie Alfred van de Bosch verzorgden, samen met leden van de klankbordgroep Rijsoord, het officiële moment.  

De nieuwe bewoners van de appartementen ontvingen afgelopen weken de sleutel van hun duurzame appartement. In het voorjaar van 2018 startte VORM bouw en aannemersbedrijf Gebroeders Hooghwerff met de bouw van de 31 Nul-Op-de-Meter-appartementen. De gasloze appartementen zijn onder andere voorzien van warmtepompen met bodemlus, waarbij water door bodemlussen wordt gepompt om warmte of kou aan de bodem te onttrekken. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met balansventilatie met warmteterugwinning waarbij de warmte van de uitgaande lucht wordt gebruikt om de binnenkomende verse lucht te verwarmen. Verder zijn de appartementen bijzonder duurzaam door warmteterugwinning uit douchewater, driedubbel glas en zonnepanelen. 

Resoord

Wethouder Marco Oosterwijk complimenteerde tijdens het officiële moment niet alleen Woonvisie, maar vooral ook de bewoners van Rijsoord met dit project: “Hoe u hier samen ‘Resoord’ bent en trots uitstraalt. Als bewoner van ‘Resoord’ zet u uw beste beentje voor. (…) Jullie hebben samen gedurfd er iets moois van te maken. En er zijn mooie dingen bereikt.”

Alfred van den Bosch, directeur-bestuurder van Woonvisie, gebruikte datzelfde woord ‘trots’ om het project te omschrijven: “Ik ben trots op hoe bewoners van Rijsoord samen een gemeenschap vormen. En ik ben trots op het project en de kwaliteit ervan. Hier staat echt een pareltje van Rijsoord.”

Die mening werd gedeeld door Ditta de Leeuw van de klankbordgroep Rijsoord. Ze sprak daarbij uit: “Wat is het mooi geworden en wat zijn we blij. Alle nieuwe huurders heten we van harte welkom in ons midden.”

In 2019 zullen, na de appartementen, ook nog 16 duurzame eengezinswoningen gebouwd gaan worden in Rijsoord. De bouw van de appartementen en eengezinswoningen draagt bij aan de doelstelling van Woonvisie om een duurzame woningvoorraad te ontwikkelen. 

Foto’s: Erik Jonkman