Lokaal

Asian fusion tapas aan Koningsplein

Ruim tien jaar na de opening van hun restaurant aan de Irisstraat zijn Xiu Li Ye en Long-Qin Zhou een tweede vestiging van “Mee-Ling” in Ridderkerk begonnen. Als grote zus is aan het Koningsplein een oriëntaals restaurant opgezet voor het serveren van asian fusion tapas.

Het paar was al succesvol met de all you can eat kleine Chinese hapjes aan de Irisstraat. Die oude Mee-Ling blijft nu als Chinees Indisch restaurant bestaan met á la carte menu’s en voor afhalen/bezorging. “Met een vaak volle zaak konden er vertragingen zijn in de bezorging. Nu kunnen we er juist meer snelheid in brengen” zegt Xiu Li (Shirley).

Als het toerisme weer normaliseert zullen ook de grote Chinese gezelschappen weer een de Irisstraat ontvangen worden. De landgenoten onderkennen de kwaliteit van kok Xiu Li Ye, die Mee-Ling op de kaart zette met noteringen in de Top 88 van Chinese restaurants. Ook behaalde hij zilver en brons bij het World Championship of Chinese Cuisine. Voor het nieuwe restaurant heeft hij de lat hoog gelegd. “We hebben niet alleen een enorme verbouwing achter de rug. Ik heb ook hard moeten zoeken naar de kruidenmengsels die ik wilde. Die waren bijna niet te vinden.”

In het sfeervol ingerichte restaurant kunnen de gasten Aziatische tapasgerechten bestellen met een tablet. De gerechtjes heeft men dan snel op tafel. Dat alles vers wordt bereid leert een blik op de open keuken.

De officiële opening van het nieuwe restaurant wordt in oktober gevierd, maar men kan er nu al (dinsdag t/m zondag) terecht. Reserveren kan via 0180-422004. Voor meer informatie: www.mee-ling.nl/koning.

Door: BAR Lokale Media, deze week te lezen in De Combinatie.