Lokaal

Autobrand Mauritshoek, brandmelding Prunusplantsoen

Woensdagmorgen 22 mei 2024 is de brandweer om tien voor twee opgeroepen voor een autobrand op de Mauritshoek in de Ridderkerkse wijk Rijsoord.

Met twee stralen hogedruk is de auto, die volledig in brand stond, geblust. Om kwart over twee kon het sein brandmeester worden gegeven. Wat de oorzaak is, kon de brandweer niet vertellen. De politie doet verder onderzoek.

Kleine brand Prunusplantsoen

Om 11.10 uur is de brandweer opgeroepen voor een mogelijke brand in een woning op de 9e etage van het Prunusplantsoen. De buren roken eerst een vreemde lucht en hoorden later het brandalarm afgaan. Even later zagen zij ook rook uit een woning komen. In de woning was waarschijnlijk niemand thuis. Wel zouden er mogelijk huisdieren aanwezig zijn.

Twee tankautospuiten en een hoogwerker zijn hiervoor ter plaatse gekomen. Nadat de brandweer toegang tot de woning had verkregen, bleek dat er een klein brandje was ontstaan in een plantenbak. Dit was snel onder controle. Hierna heeft de brandweer de woning verder gecontroleerd en gelucht. Vervolgens is de woning overgedragen aan de politie voor verdere afhandeling