Babbeltruc in Bolnes

Op vrijdagmiddag 1 mei 2020 hebben rond 14.30 uur twee mannen aan een voordeur in De Wetstraat in Ridderkerk-Bolnes gestaan met een mogelijke babbeltruc. Ze beweerden dat ze bij buren moesten zijn voor de controle van een lucht/afvoersysteem in opdracht van WoonCompas. De buren bleken niet thuis en daarom belden ze aan bij een vergelijkbare flat.

De bewoonster daar geeft aan: “Ik vond dit raar, WoonCompas informeert je normaal gesproken van te voren als je iemand moet toelaten in je woning. Daarnaast noemden ze niet het bedrijf waarvoor zij werkten en legitimeerden zich niet. De eerste persoon stond vrij dicht op mijn voordeur, waardoor ik vanwege corona-maatregelen zelf een stap achteruit deed, maar ik hield de deur en mijn deurpost vast. Ik heb ze de toegang geweigerd vanwege dit vage verhaal en mijn thuis-isolatie in verband met corona. Ze gingen weer weg, maar omdat het mij niet lekker zat heb ik op de website van WoonCompas gekeken. Daar staat duidelijk dat in Coronatijd alleen spoedklussen plaatsvinden. Dus toen heb ik gebeld met WoonCompas, maar zij wisten nergens van. Zij hebben er een notitie van gemaakt en adviseerden mij om de Politie te bellen, wat ik heb gedaan”, aldus de bewoonster. 

“De politie heeft de aangifte telefonisch aangenomen en zij zullen dit doorgeven aan de wijkagent. Inmiddels heb ik het ook doorgegeven aan de WhatsAppgroep RidderkerkVeilig-Bolnes. zodat ook andere wijkbewoners zijn gealarmeerd. Het gaat om 2 oudere blanke mannen, 55-65 jaar ca. 1.75 – 1.80 meter, met een vol postuur. De een had sluik grijs haar en droeg een geblokt overhemd in bruintinten en een lichte broek, de ander droeg een spijkerbroek. De politie adviseert om meteen 112 te bellen als ze voor de deur staan en vooral niet binnenlaten. Hierbij wil ik de andere bewoners in de wijk informeren om niet in deze babbeltruc te trappen, want het zal je maar overkomen”, aldus de oplettende bewoonster.