Banden weer op spanning

De actie ‘Band op Spanning’ heeft veel winst opgeleverd. 173 automobilisten deden mee. Dat leverde onder meer een besparing van 705 liter brandstof op.

Op de dinsdagen 16 en 23 november 2021 konden inwoners van Ridderkerk hun bandenspanning laten controleren. Daar kwamen 173 mensen op af. Van hen reden er 146 met een te lage bandenspanning. Bij wie de bandenspanning te laag was, zijn de banden meteen opgepompt. Bij alle gecontroleerde auto’s is een ruitenwisserkaart achtergelaten met de resultaten en de gevolgen van onderspanning.

Met goed opgepompte banden verbruikt u jaarlijks tot vijf procent minder brandstof en stoot u minder CO2 uit. Bovendien slijten uw banden minder hard en bent u veiliger in het verkeer. Bij een te lage bandenspanning heeft uw auto een slechtere wegligging, een langere remweg en is er meer kans op een klapband. Het is aan te raden elke twee maanden uw bandenspanning te controleren.

De twee actiedagen leverden een flinke besparing op: in totaal 705 liter brandstof, bijna 2722 kilogram bespaarde CO2 en zeven vroegtijdig versleten banden. Twaalf auto’s hadden vermoedelijk een lekke band. Het totaal bespaarde bedrag aan brandstof en banden is zo’n 3460 euro, gemiddeld zo’n 20 euro per gecontroleerde auto.

Foto: Gemeente Ridderkerk