BAR Afvalbeheer houdt met inwoners wijken in Ridderkerk schoon

Dit jaar valt kerst op vrijdag en zaterdag en daarna volgt een zondag. De afvalinzameling rondom de feestdagen is hierdoor beperkt en de ondergrondse containers worden minder vaak geleegd.

Hierdoor blijven de containers langer vol en kunnen bewoners niet zoals gewoonlijk hun afval onbeperkt kwijt. BAR Afvalbeheer zet gedurende 3 weken een extra voertuig in om ondergrondse containers te ledigen. Bewoners kunnen helpen om hun wijk schoon te houden, door bij een volle container naar de dichtstbijzijnde andere container te gaan of door afval (papier, glas, PMD+restafval)  tijdelijk in huis te houden. Het is niet toegestaan om afval naast de containers te plaatsen.

BAR Afvalbeheer doet er alles aan om de gemiste dagen zo snel mogelijk in te lopen, maar zullen hier naar verwachting enkele dagen voor nodig hebben.

Bewoners kunnen via de website Inzameling huishoudelijk afval rondom de feestdagen | BAR afvalbeheer (bar-afvalbeheer.nl) uitgebreide info vinden over de afvalinzameling in de gemeente.