Lokaal

Barbecue, waar blijven de botjes?

Als de zon lekker schijnt, verspreiden de barbecuegeuren zich vaak al snel door uw wijk. U bent vast niet de enige die op zo’n dag gezellig buiten eet. Maar wat doet u nou met de vleesbotten en visgraten die na zo’n avondje overblijven?

De botjes en graten die overblijven na een gezellige barbecue mogen bij het GFT-afval. Vlees- en visresten gaan wel stinken, zeker als het warm weer is buiten. Ze kunnen ook ongedierte aantrekken die afkomen op de geur.

Gooi resten van vlees en vis, zoals botten en graten, daarom in de bak die het eerst geleegd wordt (mincontainer GFT of mi- nicontainer PMD+rest). Verpak ze liefst in een goed dichtgevouwen krantenpagina of in een biologisch afbreekbare zak. Dat doet u om geurtjes zoveel mogelijk te beperken en het afval zo kort mogelijk in de bak te laten zitten. De kans op ongedierte en stank neemt dan behoorlijk af.