Basisschoolleerlingen veilig door het verkeer

Vorige week waren er verkeersexamens. Alle basisschoolleerlingen in Ridderkerk legden een fietsroute af en lieten zien dat ze zich veilig kunnen gedragen in het verkeer.

De verkeersexamen vonden maandag, dinsdag en woensdag plaats. Ondanks de maatregelen door corona zijn de examens zonder problemen verlopen. Dat is grotendeels te danken aan het werk van alle vrijwilligers. De gemeente wil hen dan ook nadrukkelijk bedanken voor al hun inzet.

Resultaten

Op maandag 31 mei 2021 slaagden alle 180 deelnemende leerlingen. Dinsdag 1 juni fietsten er 137 leerlingen, waarvan er vier kinderen niet slaagden. Op woensdag 2 juni deden er 141 kinderen examen, waarvan op vier na iedereen slaagde. De scholieren die het examen niet haalden, reden door rood, fietsten over een trottoir of verleenden geen voorrang op een kruispunt.

Trots

Wethouder Peter Meij is ambassadeur van ‘Maak Een Punt Van Nul’. Een initiatief in provincie Zuid-Holland om het aantal verkeerslachtoffers in de regio naar nul te brengen. Wethouder Meij: “Ik ben trots op alle leerlingen die dit jaar met succes meededen aan het verkeersexamen. Als gemeente willen we wandelen en fietsen zoveel mogelijk stimuleren. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren zelfstandig en veilig deel te nemen aan het verkeer.’’

Foto: Gemeente Ridderkerk