Lokaal

Bedankje voor de wijkideeteams

De wijkideeteams van Ridderkerk werden onlangs in het zonnetje gezet door wethouder Fleur Stip.

Om de inzet van deze teams in het afgelopen jaar te onderstrepen, waren de voorzitters van de wijkideeteams uitgenodigd voor een etentje bij Brussels Lof. De vrijwilligers konden kennismaken met elkaar en ervaringen uitwisselen.

Wethouder Stip stond aan het begin van de avond kort stil bij harde en mooie werk dat de vrijwilligers afgelopen jaar verzetten. “Jullie maken stuk voor stuk jullie wijk mooier. Daar kan ik alleen maar waardering voor hebben.” De leden van wijkideeteam Bolnes konden vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn. Zij worden apart in het zonnetje gezet door de gemeente.

Iedere wijk in Ridderkerk heeft een wijkideeteam dat bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. De gemeente stelt voor elke wijk een budget beschikbaar voor het team. Iedereen uit de wijk kan een idee inbrengen bij het wijkideeteam. Met het budget van de gemeente kan het wijkideeteam de ideeën uitvoeren. Denk aan een buurtbarbecue, een workshop of dagje uit met de buren.  

Wilt u iets organiseren in uw wijk? En bent u benieuwd of het wijkideeteam (financieel) kan helpen? Kijk op pagina Wijken voor de contactgegevens van het wijkideeteam in uw wijk.

Foto: Gemeente Ridderkerk