Bedrijfspanden in Ridderkerk gesloten vanwege criminele activiteiten

Een bedrijfspand aan de Kievitsweg is vrijdag 4 juni 2021 gesloten voor de duur van zes maanden. Dat is gebeurd op basis van vrees voor voortzetting van criminele activiteiten vanuit het pand. Ook geeft de gebruiker van het pand gelegenheid tot samenkomst van personen die in verband worden gebracht met zware criminaliteit. Deze omstandigheden veroorzaken een ernstig gevaar voor de openbare orde en de woon- en leefomgeving rond het bedrijfspand.

Een bedrijfspand aan de Mandenmakerstraat is gesloten nadat er een versnijdingsbedrijf voor grote hoeveelheden drugs was aangetroffen. Twee personen zijn aangehouden. Een garagebedrijf vormde de dekmantel voor de verboden activiteiten.

Dit soort sluitingen van (bedrijfs)panden vindt plaats op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 2.79a). Het doel is criminele activiteiten en de dreiging die hieruit voortkomt voor omwonenden te stoppen en voor de toekomst te voorkomen. Er gaat het signaal van uit dat dergelijke activiteiten niet getolereerd worden.

Vermoedens van misstanden kunt u melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.