Lokaal

Begeleiding NDC herkenbaar

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) startte enkele weken geleden. Elke maandag lopen er ongeveer 90 deelnemers mee, een geweldig resultaat waar de organisatie enorm blij mee is. De deelnemers kunnen elke week kiezen uit drie verschillende afstanden. De afstanden liggen nu tussen de 3 en 10 km, waardoor er voor iedereen een geschikte route is. 

Uit de evaluatie van vorig jaar kwam onder andere dat deelnemers de routes graag op per e-mail willen ontvangen. Elke vrijdag worden de routes nu gemaild naar alle deelnemers. Het voordeel is dat iedereen de routes kan bestuderen en eventueel zelfstandig lopen. Ook de herkenbaarheid van de begeleiding was een verbeterpunt. De begeleiding van de NDC wordt verzorgd door praktijkondersteuners en huisartsen van Zorggroep Ridderkerk. Vanaf heden is de begeleiding duidelijk herkenbaar voor iedereen. De Zorggroep heeft namelijk gezorgd voor lichtblauwe T-shirts. Net als vorig jaar zorgde Beweegmakelaar Ridderkerk voor mooie bidons voor alle deelnemers. Jesper Lagendijk bedankt Oliver Lammerts namens de organisatie voor deze sponsoring. 

Tot eind september wordt er elke maandagavond gewandeld. Het vaste start- en eindpunt is Grandcafé Burgerzaken. Rond 19.00 vertrekken de verschillende groepen. Wil je werken aan een gezondere leefstijl, dan kan je je nu nog aanmelden. Neem contact op met Jesper Lagendijk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl voor meer informatie en/of aanmelden.