Lokaal

Beheer sportaccommodaties terug naar gemeente

Het beheer en de exploitatie van gemeentelijke sportaccommodaties (sporthallen, gymzalen, sportparken en zwembad De Fakkel) gaat per 1 januari 2020 terug van Stichting Sport en Welzijn naar de gemeente.

De gemeente zet deze taken in eigen beheer voort en richt daarvoor een nieuwe rechtsvorm op. De 39 betrokken medewerkers – die maandag zijn geïnformeerd – kunnen bij deze nieuwe organisatie in dienst treden, onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als waaronder zij nu werken.

Aanleiding voor deze verandering zijn onder meer veranderde (fiscale) regelgeving. Omdat de gemeente nadelen op dit gebied niet mag compenseren zonder in botsing te komen met de aanbestedingsregels, gaat de opdracht terug naar de gemeente. Daarmee ontstaat ruimte om het beheer en exploitatie van de sportaccommodaties op een toekomstbestendige wijze voort te zetten. Hierdoor blijven de Ridderkerkers verzekerd van goede en veilige sportaccommodaties.

Het beheer en de exploitatie van de gemeentelijke sportaccommodaties werd sinds 1 april 2018 uitgevoerd door Sport en Welzijn, als uitkomst van een Europese aanbesteding. Het contract met de gemeente zou lopen tot eind 2023, maar wordt nu dus eerder ontbonden.